CICS WAREHOUSE

The 4200 sq.m distribution warehouse situated at Longue Hougue lane was constructed on what is believed to be a previously have been a quarry, as part of a “design and build” contract,. Two 36m span portal frames with a clear height to the underside of the haunch of 8m replaced the tired looking pre-war warehouse that previously occupied the site.

 

The project used 1,500 tonnes of recycled coloured glass, which according to the Public Services Department, equates to approximately 96% of the recycled glass  per annum generated on the island.

 

The 240mm thick fibre reinforced concrete slab, which bears onto about 637 piles, saw the importation and the use of laser level screed machines producing a quick and economically poured slab. The floor took four days and 625 tonnes of concrete to lay, with one load arriving every 12 minutes.

 

As part of this project, Campbell & Bloese was employed as both project managers and structural engineers  overseeing the project from inception through to completion.

 

CLIENT: CICS

 

ARCHITECT: DESIGN VILLAGE

 

CONTRACTOR: JW RIHOY & SON LTD

 

PROJECT MANAGER: CBL CONSULTING LTD